از “دختران نسل ما” تا “سپیده”؛ سفری در دنیای شعر سیمین بهبهانی
شعرهای سیمین بهبهانی به دلیل لحن صریح، جسارت و نوآوری در مضمون و فرم، شهرت بسیاری دارند. او در غزلهای خود به مسائلی مانند عشق، آزادی، حقوق زنان و مسائل اجتماعی میپردازد.
اشتقاق و ریشه ی کلمه صوفی
شاید کمتر کسی بداند که اشتقاق و ریشه ی لغت صوفی چیست و از کجاست، آیا ریشه ی عربی دارد یا عجمی؟
ایزد آناهیتا، الهه عشق و باروری
نام این ایزدبانو اولین بار در کتیبه هخامنشی در دوره اردشیر دوم دیده می شود. او آخرین خدای مورد پرستش هخامنشیان در کنار اهورامزدا و میترا است. او ایزد آب های زمینی و آسمانی، فراوانی و نعمت و شکوه زندگی و زاد و ولد، مربی گیاهان و ستوران است.
خالق جاودانگی ؛میلان کوندرا جاودانه شد
۱ اپریل ۱۹۲۹ – ۱۱ جولای ۲۰۲۳ میلان کوندرا نویسندهی داستانهای کوتاه، نمایشنامهنویس، مقالهنویس، شاعر و یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین رماننویسان قرن بیستم بود که در آثارش کمدی اروتیک را با نقد سیاسی و ژرفاندیشی فلسفی درهم میآمیخت. رمانهای او به بیش از چهل…
دیو شناسی در اسطوره های تاریخی ایران
واژه ی دیو از کهن ترین واژه هایی است که به قدمت آریایی هاست. دیوان گروهی از پروردگان آریایی بودند که بعد از ظهور زرتشت، مردود و گمراه شناخته شدند. آفرینش دیوها به روشنی موجودات اهورایی در اوستا و کتب پهلوی بیان نشده است.
قربانی در تاریخ | قسمت دوم : آیین میرنوروزی
یکی از مراسمی که به نظر می رسد نوعی قربانی انسانی در نوروز حساب می شده است، آیین میر نوروزی است. به این صورت که در هنگام نوروز، پادشاه یا حاکم برای دفع شر و بلایا در سال جدید به طور موقت دست از حکومت می کشید و شخص دیگری را به جای خود می نشاند.
درسی که از سایه آموختم
آیا اینقدر سخت است در مورد شاعری که در دوره معاصر زیسته و سعی کردهاست آثار خود را به جای بگذارد بخوانیم و قضاوت کنیم؟
نگاهی به کتاب زنان مودب اثر بنفشه حجازی
درباره ی زنان و شعر و شاعری شان مقاله و کتاب بسیار نوشته اند؛ اما آن چه مسلم است مقاله یا کتابی که مبتنی بر یافته های علمی و پژوهش گسترده باشد، کم تر می توان یافت.