نقش مینیاتور در فرهنگ و هنر ایرانی: سفری در اعماق تاریخ و زیبایی
هنر مینیاتور، نگارهای ظریف و چشمنواز با قدمتی دیرینه در تاریخ و فرهنگ ایران است. امروزه، این هنر اصیل با چالشهایی مانند عدم توجه کافی، کمبود هنرمندان متخصص، و ظهور هنرهای جدید روبرو است.
نگاهی به رمان محاکمه، اثر فرانتس کافکا
رمان محاکمه یکی از برجستهترین رمانهای فرانتس کافکا است. کتابی که دنیای نویسنده – یا همان چیزی که معمولا از آن تحت عنوان دنیای کافکایی یاد میکنند – را به بهترین وجه ممکن نشان میدهد.
انتشار نسخه کامل اثر تابوشکن صادق هدایت پس از ۷۵ سال
صادق هدایت نسخه نهایی “قضیه توپ مرواری” را در سال ۱۳۲۷ برای انتشار در خارج از کشور برای دوستش حسن شهیدنورایی در فرانسه میفرستد تا با نام مستعار “هادی صداقت” در پاریس منتشر شود. مرگ نابهنگام شهیدنورایی و در پی آن خودکشی هدایت، انتشار آن را به تعویق انداخت.
نگاهی به رمان کبـوتـر اثر پاتریک زوسکیند
یوناتان شخصیت اصلی رمان کبوتر نماد انسان پس از جنگ است. از هر صدایی به هراس می افتد و آرامش درونی اش از بین می رود. زندگی آرام و یکنواخت را می پسندد و به دور از همه دغدغه های یک انسان مدرن-حتی ارتباط ساده- در یک اتاق زیر شیروانی یک خانه شش طبقه ای سکنی گزیده است.
یافتن و پذیرش کهنسالی از نگاه سیمون دوبووار – قسمت اول
سیمون دوبوار بیشتر ساعات زندگی اش خود را وقف نوشتن کتاب و مقاله کرده بود و یکی از آخرین نوشتههایش کتابی به نام کهنسالی است. او در این کتاب به گفته ی خودش سعی می کند به تحلیل اوضاع و شرایط افراد کهنسال از دو زاویه دید، درونی و برونی، بپردازد.
نیلوفر از مجموعه شعر زندگی خواب ها؛ سهراب سپهری
سهراب سپهری (۱۴ مهر ۱۳۰۷ – ۱ اردیبهشت ۱۳۵۹) شاعر، نویسنده و نقاش اهل ایران بود. او از مهمترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شدهاست.
نگاهی به کتاب جنس دوم نوشته سیمون دوبوار
در جنس دوم- سیمون دوبوار- با اتکا به این نکته که زمینههای عینی و اجتماعی برای پرورش جامعهای مردسالار بستری مهیا دارد و همواره زن تابع و «دیگری» خوانده میشود، بسیاری از واقعیات را بر زنان جهان آشکار ساخته است.