گروه فرهنگ و هنر پلاک ۵۲ | پلاک ۵۲ - Page 4

آخرین شماره مجله پلاک52

نویسنده: گروه فرهنگ و هنر پلاک ۵۲

بانوی کارگردان, تماشاخانه

منیژه حکمت : زندان زنان 

زندان زنان فیلمی به کارگردانی و تهیه‌کنندگی منیژه حکمت و نویسندگی فرید مصطفوی (بر اساس طرحی از منیژه حکمت) محصول سال ۱۳۷۹ است. پگاه آهنگرانی، رؤیا نونهالی و رؤیا تیموریان از بازیگران این فیلم هستند.

بانوی کارگردان, تماشاخانه

سوسن تسلیمی : حادثه قریب‌الوقوع 

حادثهٔ قریب‌الوقوع ( Hus i helvete) نام فیلم درامی به کارگردانی سوسن تسلیمی در سال ۲۰۰۲ است. داستان این فیلم دربارهٔ تقابل فرهنگی میان دو نسل از مهاجران در یک خانواده در کشور سوئد است.

حیات خلوت, فرهنگستان

اندی وارهول؛ بزرگ‌ترین هنرمند قرن بیستم یا شارلاتان؟ 

اندی وارهول یکی از معدود هنرمندهای اخیر بود که توانست ایده‌آل قرن نوزدهمی کیش شخصیتی هنرمند را به واقعیت تبدیل کند و شبیه به کسی به نظر برسد که می‌تواند چیزهایی را ببیند که از درک بقیه خارج‌اند. اما بعضی ار منتقدین او را یک شارلاتان می نامند.

بانوی کارگردان, تماشاخانه

شیرین نشاط : زنان بدون مردان 

زنان بدون مردان نام فیلمی است برگرفته از کتاب شهرنوش پارسی‌پور و به کارگردانی شیرین نشاط دربارهٔ حوادث و رویدادهای کودتای ۲۸ مرداد که به برافتادن دولت محمد مصدق در ایران انجامید. داستان فیلم، شرایط ناگوار زنان ایرانی در این عصر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تماشاخانه, سکانس های برتر تارخ سینما, معرفی فیلم

سکانس های برتر| من ترانه ۱۵ سال دارم (۱۳۸۰) 

من، ترانه پانزده سال دارم فیلمی است که بحث تلاش زنان برای کسب هویتی مستقل – بحثی که هنوز هم داغ و مهم است – را به‌شکلی اثرگذار مطرح می‌کند. مهم‌ترین خصوصیتی که باعث شده فیلم من ترانه ۱۵ سال دارم پس از گذشت سال ها هنوز هم تروتازه به‌نظر برسد همین است.

تماشاخانه, فرهنگستان

ترانه بلا چائو، نماد مقاومت در راه آزادی 

در ایتالیا، وقتی مردم به ترانه‌ی بلا چائو گوش می‌دهند، جنبش مقاومت ایتالیا را به یاد می‌آورند، نبرد پارتیزان‌ها در برابر فاشیسم و در واقع هر اعتراضی علیه هر سیستم، رژیم و قدرتی که مردم را سرکوب می‌کند.