فرهنگستان | پلاک ۵۲ - Page 2

آخرین شماره مجله پلاک52

دسته: فرهنگستان

ادبیات ایران و جهان, معرفی کتاب

۸ کتاب برتر درباره چهره‌های سیاسی ایران 

تاریخ معاصر ایران جزیی از زندگی ایرانی‌ها شده. آن‌ها با بررسی، زیرورو و واکاوی کردن‌اش می‌خواهند بدانند چه از سرشان گذشته. به این دلیل عاشق مطالعه‌ی سرگذشت و بیوگرافی مردان سیاست هستند. به‌ همین دلیل در سال‌های اخیر تالیف و ترجمه‌ی بهترین کتاب‌ها درباره‌ی چهره‌های سیاسی ایران رونق گرفته است.

حیات خلوت, فرهنگستان, معرفی کتاب

زنانی که برای هتیلر پرواز کردند 

به فوریه سال 1944 برمی‌گردیم، در این زمان مشخص بود که دیگر آلمان پیروز جنگ نخواهد شد. در این زمان یک خلبان زن آلمانی به نام هانا رایچ با آدولف هیتلر، قرار ملاقات داشت. آثار خستگی در پیشوا نمودار بود، طوری که با خستگی دستش را برای سلام نازی بالا آورد.

ادبیات ایران و جهان, داستان

داستان دنباله دار سلیم سامورایی – قسمت سی و یکم 

بابام کدخدا و ریش‌سفید ده‌مون بود. یکی از پسرهای ده همسایه خواهرم، فرشته، رو تو جشن خرمن دیده بود و خواسته بود. حمزه با خونواده‌اش اومدن خواستگاری. پسرعمو‌هام وقتی مطلع شدن واسه‌ی حمزه خبر فرستادن خودش رو کنار بکشه چون که دخترعمو سهم پسرعموئه.

داستان, ماموریت در دوبی

ماموریت در دوبی – قسمت هشتادم 

یکی از منابع درآمد ما در ویتنام از طریق ماشین های جک پات است یعنی نظیر همان کاری که در سالهای ۱۲ و ۱۳ در آلمان برای نظامیان آمریکایی می کردیم. در آمد این ماشین ها ماهانه به بیش از نیم میلیون دلار می رسد.

حیات خلوت, فرهنگستان

ماجرای آگهی یادبود محرمعلی خان سانسورچی 

محرمعلی خان یک سانسورچی بود. روزنامه نویس ها با او خوب نبودند. اما او وظیفه اش را انجام میداد و البته، برای خوش خدمتی علیه کسی پرونده نمی ساخت تا تیشه به ریشه اش بزند.

ادبیات ایران و جهان, داستان, داستان

داستان دنباله دار سلیم سامورایی – قسمت سی ام 

سلیم‌سامورایی نتوانست بیش از این توهین‌های تیمورپلنگ را تحمل کند. دستش را مشت کرد و به طرف او رفت و محکم کوبید توی دهانش. در یک چشم به هم زدن هواخواهان تیمورپلنگ به سلیم‌سامورایی حمله کردند.

ادبیات ایران و جهان, تماشاخانه, فرهنگستان

شکسپیر و راهی که از انگلستان تا ایران پیمود 

ایرانیان تا ۲۰۰ سال بعد از شکسپیر، اصلا او را نمی‌شناختند و برای اولین بار ۲۰۰ سال بعد از مرگ او، یک ایرانی نام این شاعر را در مطلبی آورد. آن ایرانی، میرزاصالح شیرازی است که معمولا او را به انتشار اولین روزنامه ایرانی با نام «کاغذ اخبار» می‌شناسیم.