فرهنگستان | پلاک ۵۲ - Page 7

آخرین شماره مجله پلاک52

دسته: فرهنگستان

تئوری های نارنجی, فرهنگستان

تاثیر یا تسلط، مساله این است 

تسلط را می‌توان بر کسی یا کسانی غلبه کردن، چیرگی یافتن و مسلط شدن یا سلطه پیدا کردن، تعبیر داشت. هژمونی واژه دیگری به همان معنای تسلط است که معمولا در علوم سیاسی به‌ کار برده می‌شود.

طاقچه, طاقچه۴۵, فرهنگستان

قربانی در تاریخ | قسمت سوم : دین یهود 

یکی از ارکان مهم دین یهود، قربانی بوده­است. زندگی یک یهودی مومن از قربانی، مبارزه و امید به آینده­ای که پیروزی برای یهودیان است تشکیل­ شده­است. قربانی یکی از رسومی است که از زمان­های کهن در دین یهود وجود­ داشته ­است.

حیات خلوت, فرهنگستان

نگاهی به مطبوعات معاصر ایران | قسمت دوم : هفته نامه فکاهی توفیق 

توفیق، هفته‌نامهٔ فکاهی و طنزآمیز فارسی‌زبان ایران با حدود نیم قرن فعالیت از سال ۱۳۰۲ تا ۱۳۵۰ خورشیدی بود. ازاین‌رو که مجلهٔ توفیق در شب‌های جمعه منتشر می‌شد، شعارش این بود: «همشهری! شب جمعه دو کار یادت نره: دوم خریدن مجله توفیق!»

سرمقاله, فرهنگستان

هر کسی هندسه نمی داند، وارد نشود 

امروز روز مهمی برای ما ایرانیان است. روزی که باید به آن افتخار کنیم. روزی که باید با احترام بایستیم و کلاه از سر برداریم و به فرزندانمان هم بیاموزیم که چنین کنند. امروز سالروز تولد یکی از نوابغ تاریخ است. تولد مریم میرزاخانی.

داستان های جاز

داستان های جاز | قسمت دوم : الا فیتز جرالد اولین بانوی آواز 

الا فیتزجرالد یکی از خوانندگان پرآوازه‌ موسیقی جاز در قرن بیستم است (April 25, 1917 – June 15, 1996) . او به‌خاطر داشتن صدایی رسا به اولین بانوی آواز شهرت پیدا کرده بود.

حاجی واشنگتن, فرهنگستان

حاجی واشنگتن در ینگه دنیا – قصه آخر 

حاجی با شنید‌نِ حرف‌های حمزعلی و اطلاع از مطالب روز نامه‌ها و د‌ید‌ن آن همه عکس، لُپَکانش گل اند‌از شد‌ و اطمینان حاصل کرد‌ که با بجا آورد‌نِ سنت رسول د‌ر د‌یار اجانب، بد‌ون برو برگرد‌، گناهانش پاک است.

داستان های جاز

داستان های جاز | قسمت اول : دوک الینگتون در آبادان 

ویژگی‌های بارز موسیقی الینگتون استفاده نامتعارف از سازها و ترکیب اصوات آنهاست. او از صدای انسان به عنوان ساز استفاده می‌کرد. او همچنین نوازندگانی را استخدام می‌کرد که سازها را به شیوه‌ای می‌نواختند که صدایی را تقلید می‌کرد.

ادبیات ایران و جهان, فرهنگستان

ضرب المثل­های تهرانی به زبان محاوره ای – قسمت ششم 

یابوی پیشاهنگ آخرش توبره کِش می شه:طعنه به نامدار و پرآوازه ای که به خواری و خفت افتاده باشد. مانند قهرمان و پهلوان بزن بهادری که از دور خارج شده و به پیسی و نکبت افتاده باشد.