شعر خوانی | پلاک ۵۲

آخرین شماره مجله پلاک52

برچسب: شعر خوانی

ادبیات ایران و جهان, شعرانه, فرهنگستان, کاناپه, کاناپه-۴۱

شعر آیینه ها تهی است از م.آزاد 

محمود مشرف آزاد تهرانی، شناخته شده با نام هنری م. آزاد شاعر معاصر ایرانی بود. او در سال ۱۳۱۲ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۳۶ از دانشکده ادبیات و زبان فارسی دانشگاه تهران لیسانس گرفت و دوره دانشسرای عالی تهران را نیز گذراند. سپس ۱۰…

شعر سیف فرغانی
از پیله تا پرواز

چرا شعر این قدر مهم است؟ 

پس آن­چه شعر ما را ماندگار کرده و مخاطبان دیگر کشورها را انگشت به دهان گذاشته نه به خاطر زیبایی­ های ظاهری مثل وزن و قافیه است (آن­گونه که استاد بی­ بدیل ادبیات جناب شفیعی کدکنی می­گوید) و نه محتوای مذهبی و اخلاقی (آن­گونه که نظامی گنج ه­ای بزرگوار فرموده است). جاذبه­ ی شعر ما در جادویی است که سرنوشت پرفراز و نشیب این سرزمین و نامردمی­ های حاصل از غم نان و خشکی مذهب ساخته است. جوری که حافظ را سیاسی­ نویس کرد و مردم ناخوانده و نادانسته، برای گشایش کارهای­شان با دیوان­ اش فال گرفته و می­ گیرند.

محمد قهرمان
کاناپه – ۴۰

شعری از محمد قهرمان 

برون زعالم پُر دود، چون شرار زدیم به کام دل، نَفَسی چند بی غبار زدیم   در این محیط خطر، ساحل سلامت نیست حباب­ وار به دریای بی کنار زدیم   ز ناله­ های فلک سیرِ خالی از تاثیر چه سنگ­ ها که بر این…

ادبیات ایران و جهان, شعرانه, فرهنگستان, کاناپه, کاناپه – ۳۹

شعری از تورج رهنما، مترجم، شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات آلمانی 

تورج رهنما متولد سال ۱۳۱۶ در اهواز ، مترجم، شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات آلمانی است. او تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در ایران گذراند.

شعری از صادق همایونی
شعرانه, فرهنگستان, کاناپه, کاناپه – ۳۸

در میان بوسه های باد، شعری از صادق همایونی 

صادق همایونی سروستانی پژوهشگر، مردم‌شناس و پژوهشگر در حوزه فرهنگ عامه فرهنگ‌های ایران است. وی متولد سال ۱۳۱۷ در سروستان است و نزدیک به ۳۰ کتاب و ۲۰۰ مقاله از خود بر جای گذاشته است.

فروغ فرخزاد
شعرانه, کاناپه

باد ما را خواهد برد؛ فروغ فرخزاد 

درشب کوچک من، افسوس باد با برگ درختان میعادی دارد در شب کوچک من دلهره ­ی ویرانیست گوش کن وزش ظلمت را می­شنوی؟ من غریبانه به این خوشبختی می نگرم من به نومیدی خود معتادم گوش کن وزش ظلمت را می­شنوی؟ پلاک ۵۲ را در اینستاگرام دنبال…

شعر نیلوفر - سهراب سپهری
شعرانه, کاناپه

نیلوفر از مجموعه شعر زندگی خواب ها؛ سهراب سپهری 

از مرز خوابم می گذشتم، سایه ی تاریک یک نیلوفر روی همه ی این ویرانه فرو افتاده بود. کدامین باد بی پروا دانه ی این نیلوفر را به سرزمین خواب من آورد؟   در پس درهای شیشه ای رویاها، در مرداب بی ته آیینه ها،…

ادبیات ایران و جهان, سایر, شعر, شعرانه, کاناپه

منزل آخر 

منوچهر نیستانی (۴ مرداد ۱۳۱۵–۲۷ اسفند ۱۳۶۰)، شاعر معاصر ایرانی است. منوچهر نیستانی در قالب‌های گوناگون غزل، شعر نو و شعر بی‌وزن اشعار قابل توجه، نو و عمیق سروده‌است. نیستانی از شاعران مطرح و پربار معاصر محسوب می‌شود که دارای زبان شعری مستقل و استوار…