استفاده از مطالب، تصویرسازی ها، عکس ها، فیلم ها و پادکست ها با ذکر منبع و لینک مستقیم به وب سایت پلاك 52 بلامانع است.
در حالی که تعداد بیشماری کمدیهای معروف و خاطرهانگیز به کارگردانی مردان توجه بسیاری را در طول سالها به خود جلب کرده است، شکی نیست که بسیاری از کارگردانان زن هم در این ژانر نامی تاثیر گذار و در بعضی از فیلم ها فراتر از مردان برای خود دست و پا کردهاند و ثابت شده است که نگاه زنانه در فیلمها بسیار مورد توجه قرار میگیرد. همین چند ماه پیش بود که فیلم موفق تابستانی «باربی» (Barbie) به کارگردانی گرتا گرویگ و بازی مارگو رابی در نقش اصلی در باکس آفیس طوفانی به پا کرد و به پردرآمدترین فیلم سال و همچنین پردرآمدترین فیلم به کارگردانی یک زن تبدیل شد. برای تجلیل از رویاپردازانی که به هموار کردن این راه کمک کردند، در این مطلب ۱۰ فیلم کمدی کارگردانان زن را نام بردیم.
۱۰. خاطرات بریجت جونز (Bridget Jones’s Diary)
- کارگردان: شارون مگوایر
- بازیگران: رنی زلوگر، هیو گرانت، کالین فرث
- محصول: ۲۰۰۱
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
اولین عنوان در فهرست ۱۰ فیلم کمدی کارگردانان زن، «خاطرات بریجیت جونز» به کارگردانی شارون مگوایر از رمان کلاسیک معروف جین آستن یعنی «غرور و تعصب» الهام گرفته و به شکل خاطرهانگیزی این اثر باارزش را مدرنسازی کرده است. رنی زلوگر در این فیلم نقش یک زن بریتانیایی ۳۲ ساله را بازی میکند که در زندگی خود دنبال عشق میگردد و در نهایت پیدایش میکند.
این فیلم محصول سال ۲۰۰۱ قطعا برای همه جذاب نیست و برخی ممکن است آن را کلیشهای یا حتی ضعیف بدانند. با این حال، «خاطرات بریجیت جونز» یک عنوان بسیار محبوب در این ژانر باقی مانده است و یک کمدی شیرین، دوستداشتنی و جذاب برای کسانی است که پیشفرض آن را دوست دارند.
۹. بازنده (Loser)
- کارگردان: ایمی هکرلینگ
- بازیگران: جیسون بیگز، منا سوواری، گرگ کینیر
- محصول: ۲۰۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۳۵ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۳ از ۱۰
«بازنده» یک فیلم کمدی عاشقانه و رمانتیک آمریکایی محصول سال ۲۰۰۰ به نویسندگی و کارگردانی ایمی هکرلینگ است. این فیلم با بازی جیسون بیگز، منا سوواری و گرگ کینیر، در مورد یک دانشجوی کالج است که به همکلاسی خود دل میبندد، غافل از اینکه او با معلم انگلیسیشان رابطه دارد. «بازنده» اولین فیلم هکرلینگ پس از «بیسرنخ» (Clueless) در سال ۱۹۹۵ و بازسازی فیلم «آپارتمان» (The Apartment) 1960 است.
۸. بیسرنخ (Clueless)
- کارگردان: ایمی هکرلینگ
- بازیگران: آلیسیا سیلورستون، نیکول بیلدربک، بریتانی مورفی
- محصول: ۱۹۹۵
- امتیاز متاکریتیک: ۶۸ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
غیرممکن است که درباره فیلم کمدی کارگردانان زن صحبت کنیم و بلافاصله «بیسرنخ» به ذهن خطور نکند. آلیسیا سیلورستون در این فیلم به کارگردانی امی هکرلینگ نقش شِر را بازی میکند. سیلورستون در این فیلم که ترکیبی از ژانرهای کمدی و بلوغ است، نقش دختری سطحی، ثروتمند و محبوب را بازی میکند و فیلمی پر از لحظات خندهدار میسازد.
این کمدی درجه یک که اقتباسی مدرن از داستان «اِما» نوشته جین آستن است، فیلمی بسیار دوستداشتنی در این ژانر محسوب میشود و بسیاری هنوز آرزو دارند یک دست از لباس شر را داشته باشند. «بیسرنخ» فیلمی شیک، مسحورکننده و فوقالعاده خندهدار است که مطمئنا باید آن را تماشا کنید.
۷. کودک دلشکسته (The Heartbreak Kid)
- کارگردان: الین می
- بازیگران: چارلز گرودین، سیبل شفرد، جینی برلین
- محصول: ۱۹۷۲
- امتیاز متاکریتیک: ۷۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
در فیلم «کودک دلشکسته» به کارگردانی الین می، لنی (با بازی چارلز گرودین) و لیلا (با بازی جنی برلین) را میبینیم که اخیرا ازدواج کردهاند و وقتی که جنبه توجهطلب شخصیت لیلا ظاهر میشود، لنی نسبت به تصمیم خود برای ازدواج با او تردید میکند. در همین حال و اوضاع لنی با دختر دیگری به نام کلی (با بازی سیبیل شفرد) آشنا میشود.
«کودک دلشکسته» یک اثر کلاسیک در فهرست ۱۰ فیلم کمدی کارگردانان زن است. با تامل در اخلاق، خودپرستی و روابط، طنز خوشساخت و ماهرانه الین می که اغلب با فیلم «فارغالتحصیل» (The Graduate) مقایسه میشود، همراه با اجراهای کمدی باورنکردنی از بازیگران اصلی آن و روایتی جذاب باعث میشود تماشاگران تا پایان درگیر فیلم باقی بمانند.
۶. بابونهها (Daisies)
- کارگردان: ویرا خیتیلوا
- بازیگران: ایوانا کارابانوا، جان کلوزاک، جیتکا کرهوا
- محصول: ۲۰۰۳
- امتیاز متاکریتیک: –
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
فیلم «بابونهها» به کارگردانی ورا خیتیلوا، کارگردان فمینیست چک، همچنان یکی از پیشگامانهترین کمدیهای تمام دوران است. این فیلم نقدی استادانه بر کمونیسم و مردسالاری است و دو زن (با بازی جیتکا کرهوا و ایوانا کاربانووا) را دنبال میکند که تلاش میکنند با شکستن موانع و باورهای کهنه جامعهشان روزگار بگذرانند.
این کمدی-درام تجربی سوررئالیستی به یک اندازه عجیب و خندهدار، انتخابی متفاوت برای کسانی است که میخواهند در دنیای جذاب فیلمهای بینالمللی قدم بردارند. «بابونهها» یک �