استفاده از مطالب، تصویرسازی ها، عکس ها، فیلم ها و پادکست ها با ذکر منبع و لینک مستقیم به وب سایت پلاك 52 بلامانع است.
هفتاد و چهارمین دوره از جشنواره سینمایی برلین (برلیناله) در روزهای ۱۵ تا ۲۵ فوریه (۲۶ بهمن تا ۶ اسفند) سال جاری برگزار میشود.
کارلو چاتریان و ماریِته ریسنبک مدیران برلیناله روز دوشنبه ۲ بهمن (۲۲ ژانویه) برنامه جشنواره امسال و لیست فیلمهای شرکت کننده را اعلام کردند که در این بین نام دو فیلم ایرانی بلند، یک فیلم کوتاه و دو مستند نیز به چشم میخورد.
“کیک محبوب من” و نامشخص بودن حضور کارگردانان فیلم
فیلم “کیک محبوب من” به کارگردانی بهتاش صناعیها و مریم مقدم یکی از ۲۰ فیلم بخش مسابقه خواهد بود که برای جوایز اصلی و خرس طلای بهترین فیلم رقابت خواهند کرد.
این فیلم به عنوان تولید مشترک سینمایی ایران، فرانسه، آلمان و سوئد سال گذشته برنده جایزه “گسترش فیلمنامه یوریماژ” در جشنواره فیلم برلین نیز شده بود.
بهتاش صناعیها و مریم مقدم، هنرمندان برجسته سینما اما پیش تر در روز ۱۱ مهر سال جاری در حالی که قصد داشتند ایران را به مقصد فرانسه ترک کنند، با ممنوعالخروجی مواجه شده بودند و مشخص نیست حالا برای شرکت در جشنواره برلین اجازه خروج از کشور را دارند یا نه.
پیش از این جشنواره فیلم برلین، انجمن قلم آمریکا، جشنواره فیلم حقوق بشر (ACT)، جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو، انجمن نویسندگان در تبعید، ائتلاف بینالمللی فیلم سازان در خطر و نیز چند فیلم ساز خواستار لغو محدودیت خروج از کشور این دو سینماگر شده بودند.
پلاک۵۲ را در اینستاگرام دنبال کنید
حضور پررنگ سینماگران ایرانی در برلیناله ۲۰۲۴
از سوی دیگر فیلم “خمیازه بزرگ” به کارگردانی علیار راستی هم در بخش مواجهه (Encounter) در جشنواره برلین به روی پرده خواهد رفت.
همچنین در جشنواره امسال فیلم برلین، فیلم کوتاه “گوسفند” ساخته هادی باباییفر، مستند “میدگُل” ساخته سروناز علمبیگی و مستند “سیاره دزدیده شدن من” به کارگردانی فرحناز شریفی، هر دو محصول مشترک ایران و آلمان، در بخش پانوراما برلین به نمایش گذاشته خواهند شد.
برای مطالعه بیشتر:
فهرست نامزدهای اسکار ۲۰۲۴ اعلام شد؛ اینجا هم «اوپنهایمر» پیشتاز است
فیلم افتتاحیه و خرس طلایی افتخاری
“چیزهای کوچک مانند این” ساخته تیم میلانتس با بازی کیلین مورفی در نقش اصلی به عنوان فیلم افتتاحیه برلیناله ۲۰۲۴ به نمایش درمیآید.
در جشنواره امسال همچنین قرار است از کارنامه مارتین اسکورسیزی نیز با اهدای جایزه خرس طلایی افتخاری تقدیر شود.
پلاک۵۲ را در تلگرام دنبال کنید
جشنواره فیلم برلین پلتفرمی برای “بحث و تبادل نظر مسالمتآمیز“
مدیران جشنواره فیلم برلین همچنین در جریان اعلام برنامه جشنواره امسال این فستیوال را پلتفرمی برای “بحث و تبادل نظر مسالمتآمیز” در مورد بحران خاورمیانه اعلام کردند.
کارلو چاتریان و ماریِته ریسنبک مدیران برلیناله تصریح کردند، “فستیوالهای سینمایی مکانی برای دیدار و تبادل نظر هستند و سهم مهمی در تفاهم بین کشورها ایفا میکنند”.
این دو افزودند: «ما باور داریم که با قدرت فیلمها و بحثهای باز این امکان را پدید میآوریم که آگاهی و درک و تفاهم متقابل به ویژه در این دوران دردآور تقویت شود.»
در چارچوب جشنواره امسال قرار است فضایی برای پرداختن به جنگ غزه در نظر گرفته شود، از جمله برگزاری میزگردی با موضوع “فیلمسازی در دوران بحرانهای بینالمللی و چشماندازهای آتی”.